رزرو تور استانبول با شرایط نقد و اقساطistanbul tour
شرایط ویژه نقد و اقساط بلند مدت
جزییات تور
_پرواز رفت و برگشت ایرباس (پرواز صبح به شب)
_ترانسفر رفت و برگشت فرودگاهی
_یک گشت نیمروزی با ناهار
_لیدرفارسی زبان به همراه گشت اپشنال
توضیحات :
۱-صدور بیمه برای افراد بالای ۶۰سال اجباری و مبلغ آن جداگانه مازاد بر مبلغ تور اخذ خواهد شد٫
۲-پرداخت حداقل ۳۰% مبلغ تور در زمان ثبت تور الزامی میباشد٫
۳-دربرخی از هتل ها قابلیت رزرو فقط یک کودک میباشد لطفا با کانتر چک شود
۴-مسئولیت کنترل پاسپورت مسافرین از بابت هرنوع ممنوعیت خروج از کشور برعهده مسافر میباشد
۵-لطفا بعد از دریافت مدارک حتما تمامی اطلاعات را چک کنید و در صورت مغایرت به کانتر مربوطه اطلاع دهید ٫
سفرتو قسطی برو !
با سبوح سیر ، کل دنیارو اقساطی سفر کن !!
با آژانس مسافرتی سبوح سیر این امکان رو داری که تورهای داخلی و خارجی رو بدون ضامن با شرایط اقساط ویژه سفر کنی ٫
📌 جهت اطلاع از شرایط رزرو تور با شماره ی ۳۸۴۷۹-۰۲۱ تماس حاصل فرمایید
۰۹۱۲۹۵۸۴۳۷۵
شرح
استانبول بزرگترین شهر کشور ترکیه و مرکز فرهنگی و اقتصادی آن است. این شهر در کنار تنگه بسفر و دریای مرمره قرار دارد. تنگه بسفر دو قاره آسیا و اروپا را جدا میکند و استانبول تنها شهر بزرگ جهان است که در دو قاره قرار دارد. بندر طبیعی شاخ طلایی یا خلیج در این شهر واقع است. این کلان شهر به عنوان شهر فرهنگی اروپا برای سال ۲۰۱۰ انتخاب شدهاست. سالانه گردشگران بسیاری به این شهر از طریق خرید تور ترکیه یا به عبارتی تور استانبول و یا خرید بلیط هواپیما استانبول سفر می کنند. در ادامه اطلاعات کاملی در مورد شهر استانبول ارائه خواهیم کرد با ما همراه باشید.
تاریخچه استانبول
تاریخچه شهر استانبول بسیار پیچیده و سخت بوده، زیرا در گذشته حادثهها و اتفاقات زیادی در این شهر رخ داده است. امروزه استانبول با قدمت تاریخی در دنیا شناخته شده که امپراطوریهای بزرگی از جمله، ایران، روم و عثمانی و حتی یونان بر آن حکومت کردهاند.
کورش 500 سال قبل از میلاد مسیح موفق به فتح شهر استانبول گردید. در آن زمان این شهر قسمتی از امپراطوری بزرگ هخامنشی محسوب میشد و ایرانیان آن را تخت روم نام نهادند که تا آن زمان یونانیان به آن بوزاس میگفتند.
333 سال پیش از میلاد مسیح رومیان که به قدرت زیادی رسیدند، این شهر به تصرف کنستانتین که فرمانده بزرگ رومیان بود، قرار گرفت و اسم این شهر را به روم جدید تغییر داد. مردم در آن زمان زیاد از این اسم استقبال نکردند و استانبول را با نام کنستانتینپول یا شهر کنستانتین مینامیدند.
عثمان در سال 1300 با به وجود آوردن صلح میان ترکان منطقه خود و نیز با ایجاد ارتشی قدرتمند، حکومت عثمانی را تاسیس کرد و آنکارا را پایتخت قرار داد.
در سال 1453 سلطان محمد فاتح موفق به کسب افتخارات بینظیری برای امپراطوری عثمانی شد و توانست شهر قسطنطنیه یا همان کنستانتین آن زمان را که پایتخت روم شرقی هم شناخته میشد، به تصرف خود درآورد و به حکومت روم شرقی پایان دهد. سلطان محمد این شهر را استانبول نامید و نیز پایتخت خود را که آنکارا بود، به استانبول تغییر داد تا بهتر بتواند کشور گشاییهای خود را از غرب به سمت اروپا حمایت کند.
جغرافیای شهر استانبول
یکی از بزرگترین شهرهای اروپا و نیز پنجمین شهر عظیم جهان استانبول است که تقریبا 12 میلیون جمعیت دارد و به خاطر موقعیتهای بهتر و رو به پیشرفتی که دارد، هر روز مردمان زیادی از شهرهای دیگر کشور ترکیه به استانبول مهاجرت میکنند.
استانبول با باریکترین تنگه جهان که تنگه بسفر نام دارد، به دو بخش شرقی و غربی به ترتیب در قاره آسیا و اروپا تقسیم میشود. این شهر از سمت شمال به دریای سیاه و از جنوب غرب به وسیله تنگه بسفر به دریای مدیترانه متصل است که دو قسمت شرقی و غربی شهر استانبول توسط دو پل به هم وصل می شوند.
در این شهر 65 درصد افراد در بخش اروپایی 35 درصد آنان در قسمت آسیایی زندگی میکنند. جمعیت استانبول از چند سال پیش تا الان حدودا 5 برابر افزایش یافته است .
آب و هوای استانبول در فصول مختلف سال
فصل بهار
یکی از زمانهای مناسب برای سفر به استانبول فصل بهار بوده که مورد استقبال بیشتر افراد نیز واقع شده است. زیرا در این فصل آب و هوا بسیار خوب، دلانگیز و مطبوع است و همچنین بارندگی کمتر میشود. در این فصل، شبهای استانبول کمی خنکتر است و روزهای آن احتمال دارد مهآلود شود.
فصل تابستان
فصل تابستان در شهر استانبول از اواسط خرداد تا اواسط مهر ادامه دارد. در این فصل گرمترین و کم بارشترین روزها در ماههای تیر و مرداد اتفاق میافتد و این زمان مناسب سفر برای افرادی است که با گرما میانه خوبی دارند.
فصل پاییز
پاییز در استانبول از اوایل مهر آغاز و تا اواخر آذر ادامه دارد. در این فصل آب و هوای استانبول شبیه پاییز تهران است. شهر از حالت آرام و ساکت در میآید و دوباره پر جنب و جوش میشود و افرادی که برای دور بودن از گرمای تابستان به دیگر مناطق ترکیه رفته بودند، به استانبول برمیگردند.
فصل زمستان
فصل زمستان در استانبول از اواخر ماه آذر آغاز میشود. بهمن و دی جزء سردترین ماههای این شهر است.
استانبول در فصل زمستان دارای آب و هوای خیلی سرد و به علت بادهای فراوانی که میوزد، سوز فراوانی دارد.
بافت شهر
نواحی استانبول از 3 قسمت اصلی تشکیل شده اند:
1-شبه جزیره تاریخی: استانبول قدیمی دربرگیرنده قسمتهای امین اونو و فاتح بوده که در سواحل شمالی خلیج (شاخ طلایی) قرار دارند. شبه جزیره تاریخی با دیوارههای قسطنطنیه در غرب پایان مییابد و به وسیله دریای مرمره در جنوب و بسفر در شرق تصرف شده است.
2-شمال شاخ طلایی: همان منطقههای تاریخی بشیکتاش و بی اغلو هستند و مکان اسکان آخرین سلطان است.
3-مناطق اوسکودار و کادیکوی: در بخش آسیایی واقعاند و در حقیقت شهرهای مستقلی هستند که اکنون مناطق تجاری و مسکونی بهروزی در آنها به وجود آمده است و نیز تقریبا یک سوم جمعیت استانبول را دارا میباشند.
زبان استانبول
قدیمیترین زبانهای جهان ترکی استانبولی است که زبان رسمی شهر استانبول و ساکنان ترکیه میباشد. این زبان بسیار شیرین بوده و با گذشت زمان دچار تغییرات زیادی شده است.
مذهب
ترکها بیشتر جمعیت استانبول را تشکیل دادهاند و اکثر مردم مسلمان هستند.در ترکیه 99.8 درصد مردم مسلمان بوده که بیشتر آنها سنی اند و 0.2 درصد هم مسیحی و یهودی هستند. در مرکز و غرب ترکیه مسلمانان سنی مستقراند و در نزدیکی مرز ایران شیعیان ساکن هستند.
در نخستین قانون اساسی ترکیه در سال 1924 دین اسلام به عنوان دین رسمی این کشور مشخص شد.
واحد پول
لیر واحد پول کشور ترکیه بوده که معادل 100 قروش است. به همین ترتیب اگر قصد سفر به شهر استانبول را دارید باید لیر به همراه داشته باشید. در سالهای پیش 6 صفر به خاطر تورم بالا از سکهها و اسکناسهای ترکیه حذف شد ولی با این حال این کشور هنوز هم حال و روز مناسبتری دارد.
سکههای ترکیه اکنون 1، 5، 10، 25 و 50 قروشی و 1 لیری بوده و اسکناسهای آن 5، 10، 20، 50، 100 و 200 لیر است . پول رایج برای سفر به استانبول همین سکهها و اسکناسها هستند که باید هنگام سفر به همراه داشته باشید.
اطلاعات ضروری استانبول
۱۱۰: آتشنشانی
۱۵۴: راهمنایی و رانندگی
۱۵۵: پلیس
۱۸۶: مشکلات برق
۱۸۷: مشکلات گاز
۱۱۲: آمبولانس
۱۲۱: مشکلات تلفن
۱۷۷: آتشسوزی جنگل
۱۸۴: مشاوره سلامتی
۱۱۸: راهنمای تلفنی
۱۱۹: کد پستی
۱۸۵: مشکلات/اطلاعات قبض آب
212 و 216 : پیش شماره
اختلاف ساعت با تهران : از 1 تا 8 فروردین دو و نیم ساعت ، 1 مهر تا 3 آبان نیم ساعت و بقیه سالها یک و نیم ساعت اختلاف دارد.
فرهنگ و آداب و رسوم در شهر استانبول
همان طور که میدانید ترکها مردمان مهماننوازی هستند و از دعوت مهمان به خانههایشان کلی خوشحال میشوند و با احترام و به خوبی با آنان رفتار میکنند. جالب است بدانید اگر مهمانی زود از خانههایشان برود یک نوع بیاحترامی به صاحب خانه بوده و دلیل خوش نگذشتن به مهمان است.
از رسومات دیگر شهر استانبول این است که در مواقع عزاداری، همسایگان تا 3 روز غذا آماده میکنند و به خانه عزادار میبرند و حلوا تنها چیزیست که خانواده مرحوم درست کرده و به همسایگان میدهد و اینکه دوستان نزدیک مرحوم حلوا را درست میکنند بهطوری که شخص اول ملاقه را به نفر بعدی داده و نفر بعدی در حین همزدن حلوا شروع به تعریف کردن خاطرهای از مرحوم میکند و حلوا زمانی آماده میشود که همه افرادی که در محل هستند، یک جمله از مرحوم گفته باشند.
از دیگر رسومات کشور ترکیه این است که مسلمانان هنگام افطار روزه خود را با کباب ترکی و چای باز کنند و همچنین بازارها تا سحر باز باشند و به خرید و فروش ادامه دهند.
و یک نکته دیگر، ترکها در مسائل مالی خیلی اهل چانه زدن هستند چه در خرید های کوچیک یا معاملات بزرگ باشد.
اقتصاد
یکی از شهرهای بزرگ کشور ترکیه، استانبول است که جمعیت آن تا آخر سال 2014 ، 14،4 میلیون نفر اعلام شده ولی امروزه شمار آن 15 میلیون نفر به تصویب رسیده یعنی استانبول بیشتر از 177 کشور جهان است.
شهر استانبول در اقتصاد ترکیه نقش بسزایی دارد و توجه بسیاری از مهاجرین را به خود جذب کرده است.
اقتصاد استانبول رو به پیشرفت است، زیرا هر ساله مهاجرین زیادی به این شهر سفر میکنند. استانبول، اقتصاد ترکیه را با 38% کل تولیدات صنعتی، 57% صادرات ملی، 60% واردات ملی، 40% کل مالیات جمعآوری شده، به دست گرفته است. در واقع ترکیه توسط صنعت استانبول به رشد و پیشرفت رسیده و نیز این شهر یک منبع مالی محسوب میشود و نیز حدود 35% از کارگران این کشور را مشغول به کار کرده است.
سبک زندگی در استانبول
سبک زندگی تعیین کننده هزنیه آن است، مثلا احتمال دارد شما در شهر استانبول یک زندگی کمخرجی داشته باشید و یا سبک زندگیتان طوری باشد که مجبور به پرداخت هزینههای زیادی شوید.
اگر بخواهیم به طور میانگین هزینهها را در این شهر بررسی کنیم، 500 تا 600 دلار در ماه برای زندگی ماهانه در استانبول و ترکیه لازم است و نیز اجاره خانهها به طور میانگین به ازای یک متر، 10 لیر ترکیه میباشد، یعنی شما برای اجاره یک خانه 70 متری باید 700 تا 800 لیر هزینه کنید. هزینه حمل و نقل در استانبول بسیار پایین بوده، اگرچه آنکارا و استانبول از نظر هزینه حمل و نقل گران قیمت شناخته شده است ولی نسبت به مبالغ دیگر کشورها، هزینه کمتری دارد.
هزینههای زندگی
اجاره خانه
اجاره خانه اولین هزینهای است که مهاجران با آن مواجه میشوند، نمیتوان یک هزینه ثابت را برای آن بیان کنیم ولی به طور میانگین، اجاره یک خانه 70 متری از 900 لیر به بالا است و همچنین مبلغ آن بستگی به شما دارد که در کدام محله ترکیه اقدام به گرفتن خانه کنید.
خوراک
مورد دیگر، هزینه خوراک در این شهر بوده که معمولا با قیمت تهران برابری میکند ولی در بعضی مواقع گران تر است.
پوشاک
مورد دیگری که مدنظر شما در شهر استانبول قرار میگیرد، هزینه پوشاک است .
از نظر هزینه پوشاک اصلا نگران نباشید، زیرا قیمت آن در استانبول نسبت به ایران کمتر است و نیز کیفیت بالایی دارد. شما برای خرید لباس تابستانی، تقریبا 133 لیر، شلوار جین، 196 لیر و یک جفت کفش مردانه، 267 لیر باید هزینه کنید.
تفریح
برای تفریح نمیتوانیم هزینه ثابتی را بگوییم زیرا بستگی به خود فرد دارد.
دو بلیط سینما: 38 لیر
صرف شام برای 2 نفر به همراه نوشیدنی و دسر: 194 لیر
دو بلیط تئاتر: 137 لیر
حمل و نقل عمومی استانبول
استانبول، شهری وسیع و بزرگ است که خوشبختانه سیستم حمل و نقل کارآمد و مفیدی دارد و به این ترتیب دسترسی به نقاط دور و نزدیک شهر را برای هر کسی آسان می کند. وقتی از حمل و نقل عمومی استانبول حرف می زنیم، یعنی می توانید از وسایل مختلفی چون مترو، تراموا، اتوبوس، تاکسی های زرد، تاکسی های آنلاین و انواع قایق و کشتی برای جا به جایی در شهر استفاده کنید.
استانبول نیز مانند بسیاری از دیگر شهرهای بزرگ، برای پرداخت هزینه وسایل حمل و نقل عمومی، بلیتی الکترونیکی را در اختیار شهروندان و گردشگران قرار می دهد که با نام «استانبول کارت» شناخته می شود. این کارت ها مزایای قابل توجهی دارند و استفاده از آن ها راحت است. ضمن آن که به راحتی و از بسیاری از فروشگاه ها می توانید استانبول کارت را تهیه کنید
البته خرید استانبول کارت تنها راه استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی این شهر نیست و می توانید برای هر سواری ژتون ها و یا بلیت های یک بار مصرف را تهیه کنید. اما باید بدانید توصیه ما تهیه این کارت هاست.
در ادامه به صورت مختصر با انواع گزینه های حمل و نقل آشنا می شوید
ایستگاههای مترو با تابلوهایی با حروف M مترو و ترانوا در رنگهای آبی و قرمز مشخص شدهاند. هر سرویس، ایستگاه را بین ۲ تا ۱۰ دقیقه ترک میکند. ساعات کار مترو بین ۶ صبح تا ۱۲ نیمه شب است.
اتوبوس:
ایستگاههای عمده اتوبوس در قسمت میدان تکسیم، بشیکتاش، کاباتاش، کادیکوی و اوسکادور قرار دارند. اغلب سرویسها بین ساعات ۶ صبح تا ۲۳ فعالیت دارند. مقصدها و ایستگاههای اصلی در مسیرهای اتوبوس، بر تابلو در سمت
قایق و کشتی:
هیجان انگیزترین راه گردش در استانبول، استفاده از سرویسهای قایق و کشتی است. عبور از آسیا به اروپا، بالا و پایین رفتن در طول گلدن هورن و بسفر و گذر از جزایر پرنس از جمله مسیرهای قابل استفاده است. بنادر اصلی در قسمت اروپایی استانبول، در نزدیکی دهانه گلدن هورن (امینونو و کاراکوی) در بشیکتاش و در کنار ایستگاه تراموای کاباتاش، ۲ کیلومتر آن طرف تر از پل گالاتا قرار دارند.
این کشتیها در طی سال دو برنامه اجرایی دارند که در فصل زمستان (اواسط سپتامبر تا می) و تابستان (ژوئن تا اواسط سپتامبر) قرار دارد. قیمت بلیتها ارزان و مناسب است و در اکثر مسیرها میتوانید از استانبول کارت تان استفاده کنید.
دولموش یا ون:
دولموش چیزی شبیه ون های ماست که به عنوان تاکسی در استانبول فعالیت می کنند. دولموش ها رنگی زرد داشته و گنجایشی ۸ نفره دارند. قیمت این وسایل حمل و نقل از اتوبوس ها قدری بیشتر است اما به نسبت تاکسی های زرد رنگ، هزینه مناسب تری دارند.
تله کابین استانبول:
یکی دیگر از وسایل حمل و نقلی که در استانبول به چشم می خورد، دو خط تله کابین است که کمتر از دیگر وسایل در میان گردشگران شناخته شده است. این خطوط را با علائم اختصاری TF۱ و TF۲ می شناسند و با استفاده و سواری آن ها، می توانید منظره خارق العاده ای از استانبول را در مرکز شهر ببینید.
امنیت در استانبول
به خاطر توریستی بودن کشور ترکیه، هرساله مسافران زیادی به آنجا سفر میکنند به همین خاطر دولت ترکیه به امنیت شهرهای توریستی مثل استانبول و آنتالیا اهمیت زیادی میدهد.
در واقع کشورهای توریستی امنیت مسافرانش را فراهم میکند. شهر استانبول از نظر امنیت، استاندارد بوده و حتی بعضی مناطق آن از امنیت بالایی برخوردار هستند. یک دفتر گردشگری در استانبول، برای آسایش و راحتی مسافران ایجاد شده که در آنجا پلیسهایی که به چند زبان دنیا تسلط دارند، آماده خدماترسانی هستند.
امنیت در شهر استانبول خیلی بالا بوده، حتی در برخی بخشهای آن، دوربین های 24 ساعته امنیتی بر شهر نظارت میکنند تا احتمال وقوع خطر را کم کنند.
بیمارستانها
کشور ترکیه تقریبا 1200 بیمارستان دولتی و خصوصی دارد که مراکز درمانی آمریکایی بهترین آنها شناخته شده است. البته هزینه بیمارستانهای آمریکایی به نسبت بیشتر میباشد.
بیمارستان خصوصی آجی بادم در حین داشتن هزینه مناسب ، از امکانات بالایی نیز برخوردار است. مرکز درمانی آنادولو در زمینه درمان سرطان و شیمی درمانی فعالیت دارد و سطح خدمات پزشکی آن به قدری زیاد میباشد که به یکی از 10 بیمارستان برتر جهان شناخته شده است.
مساجد
این شهر از چندین مسجد معروف تشکیل شده است که به معرفی چند مورد از آنها میپردازیم
مسجد ایاصوفیه
در واقع مسجد ایاصوفیه نمادی از شهر استانبول است و در قرن های پیش به طور متوالی به بزرگترین کلیسای جهان معروف شده بود که به فرمان محمد فاتح در سال 1453، کلیسا تبدیل به مسجد شده و در سال 1353 به دستور آتاتورک تبدیل به موزه بینظیر و زیبا میشود. مسجد ایاصوفیه به مساحت 6 هزار متر مربع است.
مسجد آبی( سلطان احمد)
بعد از مسجدالحرام، اولین مسجدی است که دارای 6 مناره است و به دلیل قرار گرفتن در کنار تنگه بسفر، چشم اندازهای خیلی زیادی دارد.
مسجد رستم پاشا
معماری این مسجد بسیار زیبا بوده و به دلیل واقع بودن در یکی از بازارهای شلوغ استانبول مساحت کمتری دارد و به دلیل استفاده رنگ قرمز در ساختش، سبب متمایز کردن آن از سایر مسجدها شده است.
مسجد دولماباغچه
مسجد دولماباغچه معماری زیبایی دارد، بهطوری که مردم بعد از مسجد ایاصوفیه و سلطان احمد، آن را برای بازدید انتخاب میکنند.
مکانهای دیدنی استانبول
شهر استانبول دارای مکانهای دیدنی زیادی است که در ادامه مطلب به توضیح چند نمونه از آنها میپردازیم:
1- مسجد ایاصوفیه
مسجد ایاصوفیه در صدر جدول مکانهای دیدنی استانبول قرار دارد . موزه ایاصوفیه را بیشتر مردم با اسم مسجد ایاصوفیه میشناسند. این مکان ابتدا کلیسا بود بعد تبدیل به مسجد شد و امروزه به عنوان موزه از آن استفاده میشود.
2-کاخ توپکاپی استانبول
یکی از محبوبترین و بزرگترین مکان دیدنی شهر استانبول کاخ توپکاپی است. اگر عاشق تاریخ و تمدن هستید، حتما از این مکان بینظیر دیدن کنید، زیرا بازدید از این کاخ شما را به وجد میآورد.
کاخ توپکاپی دارای قسمتهای زیادی بوده که هر کدام بیانگر یک تاریخ جداست.
3- مسجد آبی (سلطان احمد )
یکی از بینظیرترین و باشکوهترین مکانهای استانبول، مسجد آبی است که با داشتن کاشیهای آبی رنگش جلوه زیبایی به خود گرفته و به همین خاطر اسم آن را مسجد آبی نامیدند. گنبدهای این مسجد به شکل آبشاری و از 6 مناره با معماری بسیار زیبا و هنرمندانه ساخته شده است.
4- بازار بزرگ
بازار پر زرق و برق یکی دیگر از مکانهای جالب و دیدنی برای خانمهاست.
بهتر است قبل از رفتن به این مکان لیستی از خریدهای خود را آماده کنید، زیرا این بازار چنان بزرگ است که امکان سردرگمی شما وجود دارد. تا میتوانید در گرفتن اجناس چانه بزنید، فروشندگان به این کار عادت کردهاند و به همین خاطر قیمت کالاهای خود را بالاتر زدهاند. در بعضی مواقع میتوانید تا 50 درصد قیمت را پایین بیاوردید .
مراکز خرید استانبول
استانبول مال
از بزرگترین مراکز خرید ترکیه میتوانیم به استانبول مال اشاره کنیم که تقریبا 156 هزار متر مربع و دارای 350 مغازه با ویترینهای بسیار زیبا و طراحی بینظیر و مدرن است. در این بازار انواع برندهای مطرح جهان وجود دارد.
مرکز خرید فروم
برای خرید کردن در شهر استانبول حتما مرکز خرید فروم را که بزرگترین مراکز اروپایی ترکیه است را در اولویت اول قرار دهید. این بازار هر ساله با بیش از 20 میلیون بازدید کننده همراه است.
ایستینیه پارک
یکی از شیکترین مراکز خرید استانبول، ایستینیه است که دارای 4 طبقه بوده و بیشتر از 300 مغازه شیک و زیبا دارد. اگر دوست دارید آخرین مدل بروز لباس را خریداری کنید، حتما به این مرکز خرید بینظیر بروید و اصلا نگران قیمت اجناس نباشید زیرا هزینههای مناسبی دارند.
مرکز خرید زورلو
از بهترین مراکز خرید استانبول میتوانیم به زورلو اشاره کنیم که دارای 180 مغازه متنوع و بروز، هتل پنج ستاره، دفاتر تجاری و یک مرکز نشست لوکس است.
مرکز خرید جواهیر:
این مرکز خرید دارای شش طبقه می باشد و در مرکز شهر واقع شده است. بزرگترین مرکز خرید اروپا و ششمین مرکز خرید دنیاست.
مرکز خرید کانیون:
مرکز خرید کانیون، تقریبا می شه گفت مرکز خرید گرانی است و اکثر برندهایی که در سایر مراکز خرید پیدا نمی شود در این مرکز خرید وجود دارد. این مرکز خرید در فصل حراج در استانبول حضور ویژه ای دارد
مرکز خرید اولیوم:
در این مرکز خرید اکثر اجناسی که کم کم از گردونه مد در حال خارج شدن هستند را با قیمت مناسبی می توانید پیدا کنید در واقع می توانید اجناس فصل گذشته بهترین برند ها را با قیمتی مناسب خریداری نمایید.
خیابان استقلال:
خیابان استقلال در استانبول خیابانی معروف است که حال و هوایی خاص شبیه به خیابان شانزه لیزه در پاریس دارد . خیابانی پر از جنب و جوش و کافه ها و رستوران های محلی خیابان استقلال بهترین مکان جهت پیاده روی و خرید می باشد.
رستورانهای استانبول
1- رستوران نصرت
یکی از بهترین رستورانهای معروف شهر استانبول، نصرت است که در آنجا بیشتر فوتبالیستها و هنرمندان و خوانندگان و رهبران را مشاهده شدهاند. اگر اینستگرام را دنبال کنید، متوجه معروف بودن این رستوران بینظیر میشوید.
2- رستوران نیکول
با رفتن به رستوران نیکول میتوانید مهارتهای آشپزی فرانسوی و ترکی آیلین را مشاهده کنید. این رستوران فضای خیلی زیبایی دارد، با نشستن در تراس آن میتوانید از مناظر زیبای استانبول لذت ببرید.
3- رستوران 360
اگر شما طرفدار یک رستوران رمانتیک و شیک هستید و یا قصد خواستگاری دارید، حتما رستوران 360 را انتخاب کنید. از مزیتهای این رستوران میتوان به شراب، دیجی و موسیقی زنده اشاره کرد.
4- رستوران پهلوان
یکی از معروفترین رستورانهای استانبول، پهلوان است که در اول خیابان استقلال قرار دارد. تنوع غذایی این رستوران به قدری زیاد است که وقتی در مقابل ویترینش قرار بگیرید از انتخاب غذا دچار سردرگم میشوید.
غذا و نوشیدنی در شهر استانبول :
غذاهای ترکی بسیار متنوع و در جهان مشهور هستند. تا وقتی که در استانبول هستید رستوران های زنجیره ای فست فود را فراموش کنید و غذاهای اصیل ترکی را امتحان نمایید. مزه های ترکی همان پیش غذاهای سرد هستند که بسیار متنوع و لذیذ می باشند. محبوب ترین این مزه ها بادمجان سرخ کرده با سس گوجه فرنگی، سالاد بادمجان کبابی، بادمجان تنوری با ماست، لوبیا چیتی، کنگر فرنگی، پاستا با سس گوجه فرنگی تند و ماست چکیده با نعنا هستند.
اصل غذاهای ترکی از گوشت بره، گوسفند، گوساله و مرغ تهیه می شود، البته در این بین انواع غذاهای دریایی نیز جای دارند. رایج ترین نوع طبخ غذا، سرخ کردن و تنوری کردن است که شامل کباب های معروف ترکی می شود. محبوب ترین این کباب ها دونر کباب است که نیازی به معرفی ندارد.
بهترین کباب نیز اسکندر کباب است که تکه های نازک گوشت کبابی یا همان گوشت دونر بر روی نانی پیتزا مانند با کره و سس گوجه فرنگی سرو می شود.
آدانا، کباب خوشمزه دیگری است که همانند کباب کوبیده می باشد و به همان صورت نیز سرو می شود ولی با وجود ادویه های گوناگون طعمش کمی متفاوت است. پیده که پیتزای ترکی است نیز بسیار خوشمزه و لذیذ می باشد و سطحش را با گوشت چرخ کرده یا ریش ریش شده بره پر می کنند. مانتی غذای دیگری است که به آن راویولی ترکی نیز می گویند. مانتی به صورت گرم با ماست سرد و سیر سرو می شود. کوفته، بورک، دلمه و انواع پیراشکی نیز بسیار لذیذ هستند و به شما پیشنهاد می شود که آنها را امتحان کنید.
از دسرها نیز می توان به باقلوا و کونِفه که یک نوع شیرینی پنیری عربی است، اشاره کرد. معروف ترین نوشیدنی ترکی نیز قهوه ترک است که شهرتی جهانی دارد. دیگر نوشیدنی های رایج ترکی نیز عبارتند از آیران یا دوغ، آب شلغم که اغلب آن را با کباب می نوشند و می توان به دلخواه داغ یا تند میل شود و بُزا که یک نوشیدنی زمستانی است و از ارزن، سِمولینا، آب و شکر تهیه می شود و یکی از قدیمی ترین نوشیدنی های ترکی به حساب می آید
غذاهای سنتی استانبول
1- بورک
یکی از مشهورترین صبحانههای ترکی، بورک است که در اکثر مواقع مردم ترکیه آن را به عنوان عصرانه و میان وعده نیز میل میکنند. پنیر و سبزیجات و گوشت از موارد مورد نیاز برای درست کردن بورک است که در خمیر یوفکا میپیچند و برای پخت در فر قرار میدهند.
2-سیمیت
اگر صبح به خیابانهای ترکیه بروید، این نان خوشمزه را در دست بیشتر افراد مشاهده میکنید. سیمیت نان برشته و کنجدی است که میتوانید از اکثر کافهها و مغازههای ترکیه آن را خریداری کنید.
3- منمن
از املتهای مشهور در کل کشور ترکیه میتوان به منمن اشاره کنیم . این املت از گوجه فرنگی، پیاز سرخ شده، فلفل، تخم مرغ و سبزیجات خوشبو درست میشود. منمن را افرادی که گیاهخوار هستند، به همراه بادمجان و برای آنهایی که گوشتخوارن با گوشت گوسفندی سرو میکنند.
4- لاهماجون
یکی از پیتزاهای مخصوص ترکیه لاهماجون است که به معنی گوشت و خمیر میباشد. برای درست کردن این پیتزا روی یک لایه خمیر نازک ادویههای طعمدار، گوشت، پنیر، فلفل و پیاز میگذارند و در تمام محلات شهر استانبول موجود است.